Miód Spadź Iglasta
towar niedostępny

Opis
Naturalny miód spadziowy
Ten rodzaj miodu wyróżnia się sposobem jego pozyskiwania. W przeciwieństwie do najpopularniejszych miodów jak lipowy, akacjowy czy wielokwiatowy, miód spadziowy nie pochodzi z nektaru kwiatów, lecz z wydzieliny mszyc i czerwców przebywających na liściach drzew. Uznawany za najdroższy z dostępnych na rynku miodów swoją cenę zawdzięcza spadzi występującej co kilka lat, co czyni ją wyjątkową. Sama spadź jest wydzieliną lepką i słodką, a w kontakcie z pszczołami, które ją transportują, staje się bardziej zagęszczona. Miód ten jest zalecany przede wszystkim w problemach związanych z dolnymi drogami oddechowymi. Nieoceniony będzie również w przypadku wszelkich trudności z przewodem pokarmowym oraz problemami gastrycznymi. Długa lista zalet miodu spadzistego sprawia, że jest nazywany „królewskim”. Pierwszą z nich, która w szczególnym stopniu determinuje o wyborze jest jego skład. W przeciwieństwie do miodów nektarowych, spadzisty zawiera 9 razy więcej biopierwiastków, a w ich składzie znajdziemy nazwy takie jak srebro, cyna czy wanad. Decydując się na ten rodzaj miodu należy zweryfikować, czy pochodzi on ze spadzi jodłowej – zawiera ona gwajakol posiadający właściwości przeciwbakteryjne i wykrztuśne. Należy również mieć na uwadze odtruwające działanie tego miodu – szczególnie zalecane osobom palącym czy pracującym w wymagających warunkach. Miód spadziowy iglasty posiada leśny, łagodny smak, a jego kolor to ciemny z zielonkawym, szarym odcieniem. Jak sama nazwa wskazuje, pochodzi z drzew iglastych przez co charakteryzuje się leśną wonią z nutami żywicy i iglicy. Najczęściej jest wydobywany z jodły, świerku lub modrzewia w najczystszych lasach.
Miód Spadziowy - zdrowy i naturalny produkt prosto z natury!
Miód spadziowy jest jednym z najbardziej wyjątkowych i smacznych miodów. Jest idealny dla tych, którzy uwielbiają słodycze, ale szukają czegoś nieco innego.
Miód spadziowy jest wytwarzany ze spadzi czyli soku drzew przetworzonego przez owady. Miód ma piękny, ciemny kolor i delikatny, słodki smak. Doskonale nadaje się do wypieków lub jako słodzik do herbaty czy kawy.
Jeśli szukasz miodu, który jest naprawdę wyjątkowy, to miód spadziowy jest właśnie dla Ciebie. To pyszny sposób na cieszenie się słodyczą natury.
Można nim słodzić mrożoną herbatę lub lemoniadę, a także polewać nim owoce lub jogurt. Nasz miód spadziowy jest również doskonałym dodatkiem do wypieków. Spróbuj go w ciasteczkach, ciastach lub szybkich chlebach, aby uzyskać wyjątkową słodycz, którą pokocha Twoja rodzina i przyjaciele.
Sposób pozyskiwania miodu spadziowego
Ten rodzaj miodu wyróżnia się sposobem jego pozyskiwania. W przeciwieństwie do najpopularniejszych miodów jak lipowy, akacjowy czy wielokwiatowy, miód spadziowy nie pochodzi z nektaru kwiatów, lecz z wydzieliny mszyc i czerwców przebywających na liściach drzew. Uznawany za najdroższy z dostępnych na rynku miodów swoją cenę zawdzięcza spadzi występującej co kilka lat, co czyni ją wyjątkową. Sama spadź jest wydzieliną lepką i słodką, a w kontakcie z pszczołami, które ją transportują, staje się bardziej zagęszczona.
Właściwości lecznicze miodu spadziowego
Miód ten jest zalecany przede wszystkim w problemach związanych z dolnymi drogami oddechowymi. Nieoceniony będzie również w przypadku wszelkich trudności z przewodem pokarmowym oraz problemami gastrycznymi. Długa lista zalet miodu spadzistego sprawia, że jest nazywany „królewskim”. Pierwszą z nich, która w szczególnym stopniu determinuje o wyborze jest jego skład. W przeciwieństwie do miodów nektarowych, spadzisty zawiera 9 razy więcej biopierwiastków, a w ich składzie znajdziemy nazwy takie jak srebro, cyna czy wanad. Decydując się na ten rodzaj miodu należy zweryfikować, czy pochodzi on ze spadzi jodłowej – zawiera ona gwajakol posiadający właściwości przeciwbakteryjne i wykrztuśne. Należy również mieć na uwadze odtruwające działanie tego miodu – szczególnie zalecane osobom palącym czy pracującym w wymagających warunkach.
Charakterystyka miodu spadziowego
Miód spadziowy iglasty posiada leśny, łagodny smak, a jego kolor to ciemny z zielonkawym, szarym odcieniem. Jak sama nazwa wskazuje, pochodzi z drzew iglastych przez co charakteryzuje się leśną wonią z nutami żywicy i iglicy. Najczęściej jest wydobywany z jodły, świerku lub modrzewia w najczystszych lasach.
Zofia
Kupiłam mały miód na spróbowanie, przy następnym zamówieniu wezmę większy słoik. Polecam!!!
Ania
Przepyszny miód :)
miodożerca
Kupiłam kilka słoików, w różnych smakach. Każdy jest inny i wyjątkowy.
Kajetan
Polecam brać od razu dużą pojemność
Ola
Miód świetny, szczególnie na przeziębienie.
Kamil
Często używam miodu jako zamiennik cukru. Ten nadaje się wyśmienicie.
Edyta
Uwielbiam ten miód za smak i konsystencje. Polecam :)
Tomek
Świetny miód, spełnia moje oczekiwania.
Teresa
Kupuje miody dla siebie i swoich dzieci. Ten miód jest wyśmienity do ciast i deserów, które mogę przygotowywać dla swoich wnuków. Polecam gorąco.
Krysia
Lubię ten miodzik za lekką goryczkę. Świetny do domowych wypieków.
Ania
Mój ulubiony ciemny miód. Długo pozostaje płynny. Wspaniały smak.
Bożena
Mój ulubiony, samo zdrowie!
Martyna
Kupiłam dla mamy dwa słoiki i już pyta czy załatwię więcej :D
Gosia
Rewelacyjny miód. Polecam