Opis
Naturalny miód ze śliwką
Miód z dodatkiem owoców śliwki to połączenie naturalnego miodu wielokwiatowego kremowanego z liofilizowanym owocem śliwki. Kremowanie to naturalny proces polegający na zmianie konsystencji miodu na taką która jest puszysta, lekka i kremowa, Podczas procesu kremowania miód zachowuje w pełni swoje właściwości, a zmienia się jedynie jego postać. Liofilizacja natomiast to proces polegający na usunięciu wody z zamrożonego produktu. Dzięki temu, podobnie jak w procesie kremowania w przypadku miodu, owoce zachowują swój smak, zapach oraz wszystkie wartości odżywcze. Całość daje wspaniały smak i nieopisane walory zdrowotne. Nasz miód nie zawiera konserwantów, barwników ani innych dodatków.
Właściwości miodu ze śliwką:
- wszystkie zalety miodu wielokwiatowego połączone z właściwościami liofilizowanych owoców pomarańczy
- miód wielokwiatowy łagodzi uciążliwe objawy chorób alergicznych dróg oddechowych
- Zawierają wapń i fosfor wzmacniający kości, potas obniżający ciśnienie krwi, magnez kojący nerwy, a także mangan poprawiający pamięć.
- Chociaż śliwki nie są bogate w witaminę C, to dzięki jednoczesnej zawartości witaminy A i rzadko występującej w owocach witaminie E, uznawane są za cenne przeciwutleniacze.
- Duża ilość błonnika w śliwkach poprawia perystaltykę jelit oraz przeciwdziała zaparciom.
- Pektyny, są rodzajem błonnika łączącego się z kwasami organicznymi, usuwają gromadzący się w komórkach tłuszcz i cholesterol
- Śliwki mają silne działanie antyoksydacyjne.
Miód wielokwiatowy z dodatkiem truskawek idealnie sprawdzi się jako dodatek do herbaty, deserów, owsianek, koktajli, polew do lodów czy po prostu do świeżej kromki chleba lub łyżeczką prosto ze słoika, niczym śliwka prosto z drzewa oblana płynnym złotem.
Miód wielokwiatowy ulega krystalizacji, możliwe jest rozwarstwienie na górną warstwę unoszących się, lekkich liofilizowanych owoców i dolną, płynną. Nie wpływa to na jego jakość oraz właściwości. Zamieszaj przed degustacją.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.