Wszechobecne choroby czające się za rogiem to zmora każdego człowieka w okresie jesiennym. Nic dziwnego! W końcu upalne lato ustąpiło miejsca nieco mniej atrakcyjnej pogodzie. Choć coraz krótsze dni spowite zimnym wiatrem i szarą aurą nie zachęcają do spędzania czasu na zewnątrz, dla wielu z nas wyjścia z domu są nieuniknione. Źle dobrane do pogody ubranie, zarażenie poprzez kontakt z osobą chorą czy osłabiona w tym czasie odporność to przepis na chorobę. Szczególnie to ostatnie jest największym zagrożeniem, będą jednocześnie czynnikiem, na który mamy największy wpływ w życiu codziennym. Nabycie odporności nie tylko sprawi, że łagodniej będziemy przechodzili choroby, ale jak sama nazwa mówi, będziemy odporniejsi na drobnoustroje będące pochodnymi chorób. Na rynku istnieje wiele produktów bądź lekarstw, które zażywane regularnie mają nas ochronić przed stanem chorobowym, a kolejne badania naukowców udowadniają lecznicze działania wszelakich mieszanek z produktów spożywczych. My jednak rekomendujemy włączenie miodu do diety nie tylko w sezonie jesiennym, ale i cały rok – nawet jako dodatek do posiłku bądź napoju. Jaki rodzaj najlepiej wybrać? O tym dowiesz się w poniższym artykule.